ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 3 maj 2009

Vilken helg!!!

Av Emma - 3 maj 2009 20:51

Vilken mysig Valborgsmässohelg vi har haft. Några små missöden annars har det varit toppen. På Valborgsmässoaftons kväll var vi uppe i vår vackra stadspark och tittade på elden. Det var ju inte en jätte eld precis, en vedhög snarare. Men vi fick i alla fall lite stämning i kroppen och barnen hade roligt.


 Fredagen började med ett träningspass uppe på kubben. Jag och Conny tränade uppletande. Conny jobbade på jätte bra och tror det eller ej så jobbade han även på ingång. JIPPI!! Efter uppletande blev det lydnadsträning. Det strulade lite med helt om marsch. Conny släpade lite men efter att jag började gå bättre och drog i ett fot innan helt om så hittade han sin position igen. Christian la spår till Doris. Det hade inte gått så jätte bra. Hon hade villat bort sig i spåret, men lydnaden gick kalas. Resten av dagen tillbringade vi i trädgården liggande på var sin solstol, underbart. 


I lördagsmorse var vi och lämnade hundarna hos Kinna och sedan bar det av mot Forsheda för att fira Stig som fyller år. Stig min mammas man och min bonus pappa hade bjudit alla barn med respektive och barnbarnen till Hestravikens Wärdshus för att fira . Vi samlades i deras torp i Forsheda för lunch och efter lunchen skulle det bära av mot Hestraviken. Vi barn bor utspritt i Jönköping, Norrköping och England så det var verkligen toppen att vi kunde träffas alla på en gång. Ann och Richard som är hejare på att laga mat hade fixat en jätte god lunch.


Så långt var allt bra men sen gick planerna i kras. Tilda och Moa som bara skulle vara snälla och hjälpa Alwa upp i en säng drog lite för hårt i Alwas arm. Alwa skrek och var jätte ledsen. Hon ville inte röra på sin arm och tog man i den bara skrek hon. Det blev att ringa till akuten i Värnamo som ville att vi skulle komma in med henne. Det andra packade ihop och Christian, jag och Alwa åkte till akuten. Efter en och en halv timme i väntrummet utan att ha kommit in frågar vi lite fint hur länge det kommer dröja innan vi kommer in så får vi ett otrevligt svar av en sköterska att det kan hon inte säga.


Efter 2 timmar sitter vi fortfarande kvar utan att ha kommit in. Då är klockan 15.30 och jag börjar parata med en kvinna som säger att de har suttit sen klockan 11.30 Nu började Christian och jag tappa humöret. Alwa har ont och rör fortfarande inte på armen. Klockan 17.00 har vi fortfarande inte kommit in och nu kan jag inte hålla tillbaks tårarna längre. Alwas fingrar har då börjat svullna upp och handen är varm, hon har fortfarande inte rört på armen. Vid 17.30 så säger sköterskan i luckan till oss att gå in på avdelningen och höra efter hur de ligger till. Efter det hamnar vi i alla fall i ett rum och efter 20 minuter kommer en doktor som undersöker Alwas arm och förklarar att det oftast är ett litet ben som flyttar sig ur läge när armen blir utsatt för dag. Hon tar Alwas arm och trycker på den samtidigt som hon vrider upp armen. Lilla Alwa skriker så det skär i våra hjärtan. Efter det skriver doktor en remiss till röntgen med kommentaren att det kan dröja lite innan vi får komma dit. Då exploderar Christian. När doktorn har gått ut ur rummet börjar Alwa böja på armen. Doktorn hade lyckats få benbiten på plats igen. Som tur var gick allt hyfsat fort efter det och 18.30( efter yttligare på tryckningar)så fick vi lämna sjukhuset för att bege oss till Hestraviken.


 Erfarenheter av denna vistelse är att jag är glad att jag inte bor i Värnamo och behöver tillhöra det sjukhuset. Självfallet kan det hända akutfall men att vara så underbemannade att patienter behöver sitta en hel dag i väntrummet det är inte klokt. Att ett barn ska behöva vänta 5 timmar i väntrum det är sjukt. Sen kostar det inget att försöka vara trevlig i bemötandet, tänk var ett leende kan göra. Vi blev så dåligt bemötta.


 Efter denna utflykt anlände vi till Hestraviken. Vilket underbart ställe. Jätte vackert! Middagen hade de lyckats skjuta fram en timme så den missade vi inte. Alwa fick ha skattjakt när vi kom fram och hon blev överlycklig över sitt Nintendo DS. Moa och Tilda hade också haft skattjakt och hade fått var sin mobiltelefon så de var så stolta så. Middagen var jätte lyckad. Vilken mat. Stig hade fixat presenter till oss alla han var värsta Pippi Långstrump. Ja, dagens slutade sååååååååå bra. Ett jätte tack! 


Idag åt vi en riktig hotellfrukost innan vi begav oss hemåt. En superhelg trots besök på Värnamo lassarett.

 kram

 
 
Fia & Siri

Fia & Siri

4 maj 2009 23:20

Glädjs verkligen med er båda för att det går så himmla bra på träningen. Ja du Emma ang erat sjukbesök...... vissa människor skulle inte få jobba m "sjuka". Att det ska va så himmla svårt för vissa människor att kosta på sig ett trevligt bemötande...Fattar inte detta. Tur var iallafall att det trotts all väntan m.m gick bra.

TASSAR
Fia & Siri

http://varldensbastasiri.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards