ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 11 september 2009

Jag blir så ledsen.........

Av Emma - 11 september 2009 08:14

Igår var det ytterligare ett reportage i tidningen (Jönköpings Posten)om en kvinna som blivit på hoppad av en hund på sin promenad. Kvinnan hade blivit biten i bröstet och fått uppsöka läkare för att dokumentera sina skador. Händelsen resulterade inte i några stora fysiska skador, bit märken efter tänder syntes på bröstet. Ingen husse eller matte gav sig till känna men kvinnan hade anat en person på en parkering längre bort som hon tror var hundens ägare. Hunden liknade enligt kvinnan en Rottweiler. Händelsen är nu polisanmäld.


Jag blir så ledsen och arg. Arg för att hundägaren inte tog sitt ansvar och såg till att han hade koll på sin hund. Vilket jag ser som en självklarhet. Sen kan man ju alltid diskutera varför hunden betedde sig som den gjord vad det av ilska, kände han sig hotad eller ville han bara leka men egentligen spelar det ju ingen roll för det är inte okej.

Ledsen blir jag över att det enbart bidrar till Rottweilerns dåliga ryckte. Sen kanske det inte ens var en rottweiler men det verkar som att många tycker att det finns ett likhets tecken mellan stora svarta hundar som biter människor och Rottweiler. Det är ju konstigt men ofta när Rottweiler är en av flera raser i en blandras så är det en rottweilerkorsning. Hur liten en delen rottweiler det är.


Jag älskar mina hundar och rasen Rottweiler. Enligt mina ögon ör det den ultimata rasen och jag kan absolut inte tänka mig någon annan. Många gånger har jag känt att jag och mina hundar har blivit dömda på förhand på grund av att de just är av rasen Rottweiler. Jag kan räkna upp hur många situationer som helst. En gång frågade en mamma mig vilken hundras det var jag hade. Hennes pojke stod då och klappade Zerroc (min första rottis), när jag svarade att det var en Rottweiler tog hon tag i sin son och sa Nej, kom så går vi det är ju en sådan där mördar hund.


 
 
Kattis

Kattis

11 september 2009 12:37

Det finns många idioter!! Det trista är ju som du säger att det är de vettiga hundarna och människorna som det förstör för - de övriga bryr sig ju inte. :( Rottisar ÄR härliga hundar!

http://www.tjornebrant.se/dagar

 
Kristin

Kristin

11 september 2009 20:49

Ja tyvärr finns det ju många störda människor... Kan inte fatta att man inte ger sig tillkänna??? Är man helt blåst eller vad?

Och precis som du säger bidrar ju det till rottisens dåliga rykte. Nu vet jag dock att era är små krammonster :)

Ha en underbar helg och lycka tillimorgon på Doris MH.

KRAM

http://www.warnbring.se

 
Fia & Siri

Fia & Siri

11 september 2009 22:25

Ja du Emma vi håller helt & fullt med dig. Har mött många människor som har förutfattade meningar om Schäfer och man blir rent ut sagt "gråtfärdig" när man hör deras åsikter men jag kan oxå bli förbannad när jag ser hur en del Schäferägare beter sig. Både Schäfrar & Rottisar är ju helt underbara hundar om det är rätt ägare och om dom blir uppfostrade och får jobba, det tycker jag att Conny, Dosris & Siri är lysande exempel på!!

TASSAR
FIA & SIRI

http://siri.gundogs.se

 
Dukes matte

Dukes matte

12 september 2009 12:08

Usch!
Jag stod och pratade hund med en människa på jobbet och han frågade vad det var för ras jag skaffat, när jag sa "en rottweiler", så utbrister han: "Men är inte dom farliga?"
HALLÅ!? Varför skulle man köpa en farlig hund? Skulle det få förekomma att man skulle handla med farliga hundar så? Jag blev så less och försökte förklara för honom... Men han kan inte så mkt om hundar, när vi pratade vidare så sa han också att hundar som biter är det något fel på... (så en hund ska då alltså finna sig i vad man än gör med den?? nej, alla har rätt att få säga ifrån tycker då jag - inom rimliga gränser så klart!)
Man får inte gräva ner sig för mkt i vad alla säger, OKUNSKAP säger jag bara!

Kram på er!!!

http://www.duke.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Victoria&Jazza

14 september 2009 13:18

Ja men visst är det tråkigt att vissa idioter inte kan hålla ordning på sina hundar.

Jag har också många gånger stött på människor som rynkar på näsan när man säger att man har rottweiler och säger "jasså en sån" med förakt i rösten. Det är i allafall skönt att se att mammorna i lekparken börjar slappna av när jag har Jazza med. Hon ÄLSKAR verkligen alla barn och är dumsnäll i deras närvaro. Men det tar tid att övertyga om att det är (som du säger) den ultimata rasen.

kram

 
ida

ida

14 september 2009 13:24

men åhh vilken header du hade. Sicken sötnos. din vovve? fantastiska valpögon :)

http://www.idapersson.se

 
Ingen bild

Sabine ,De Veritas Di Nozo

16 september 2009 10:38

Jag känner igen!!!
Ja jag tror att alla rottis ägare gör det tyvärr... Jag har haft flera liknande upplevelser med barn och föräldrar som du ,det är sååå tråkigt! Det är dom runtomkring som ser Dino dagligen som har lärt sig (grannar mm) att han är en hund som alla andra hundar och som förtjänar samma chans,respekt och kärlek som andra raser. Huvudsaken att vi vet vilka underbara hundar vi har. Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards