ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Tävlingshelg!

Av Emma - 11 oktober 2009 17:03

I helgen har det tävlats både lördag och söndag. Igår tävlade Christian och Doris i lydnad på Värnamo BK. Denna gång räckte inte resultatet för ett 1:a pris. De slutade på 155.5 poäng och 4/10. Doris var lite ofokuserad och störningskänslig, vilket många av hundarna visade en släng av igår. Det var nämligen ryttartävling alldeles bredvid och rätt som det var kom en häst förbi. Flygande löv har vi tränat på men inte hästar. Ja, ja det är bara att ta nya tag. Jag var liksom förra gången så nervös att jag knappt vågade titta. Jag önskar att jag hade Christians nerver. Han har lite pirr i magen men uppträder lugnt. Jag har hjärtklappning och munnen går i ett. Orättvist!  

Så idag var det dags för Conny och mig att göra debut i högre klass. Målet för dagen var att få känna på ett högresök och uppletande och ett godkänt resultat. Det är bara att konstatera att idag var inte riktigt vår dag. På söket kändes det som att vi inte arbetade tillsammans, Conny hade en plan och jag en annan. Rutan var svår med en brant bergsvägg på vänster sidan. Berget fixade han galant, där är jag jätte nöjd. På den andra sidan fick vi aldrig till det. Conny drog på andra slaget ner till 200 m och kom in med rullen. På påviset hittade han inte tillbaks utan det blev en blindmarkering. Resten av söket var rätt dåligt. Jag hade dålig tajming, skickade alldeles för tätt med resultatet att han inte jobbade sig ut i rutan utan vände tillbaks till mig. Den sista figgen plockade han in när det återstod 8 sekunder. Betyg 6,6.


Efter söket var det en kort vila sen var det dags för uppletande. Där är jag jätte nöjd med vår insats. Conny arbetade i ett mycket fint tempo och verkligen jobbade hela tiden. Jag är rätt stolt över min egen insats och kände att jag stöttade upp honom bra med beröm och uppmuntran. Betyget blev 8, 8 av domarna de drog för lite tugg och sen tyckte de inte han letat av ett område i rutan ordentligt.


Lydnaden hade jag inte det visst jag redan men jag fick det inte alls att fungera idag. Jag fick helt enkelt inte upp honom i rätt attityd från början. Det första han gjorde var att stoppa ner huvudet i en sågspåns hög och ta sig en rejäl tugga. Vad händer?, jo det blev rätt tort i munnen med host, kräk och fnys som följd. Så som jag har jobbat med dessa sågspåns högar så trodde jag inte det var möjligt att han ens skulle få för sig att stoppa ner huvudet. Conny körde fria följet med vita läppar. Nu kan jag le åt det men just då var det inte roligt. Lydnadsdelen fortsatte ungefär som det började, det var inte mycket som fungerade. Ska jag ta med mig något bra så vad det att framåtsändandet finns där. Det är bara att jobba vidare så kommer det att lossna snart. Något annat som var riktigt bra vad platsen, hakan låg stadigt i backen hela tiden.


Ja, det finns lite att fundera på efter dagens övningar. Nåväl vi lyckades att bli godkända i högreklass och inte är det dåligt. Nu tar vi nya tag, jag ska gå in och ändra lite i träningen inför nästa tävling. Sen tar vi en paus med tävlandet tills våren.

kram

 
 
Fia & Siri

Fia & Siri

11 oktober 2009 19:26

Tycker både du & Christian har rätt inställning till detta m träning & tävling. Ni ser va som inte gick så bra & tar lärdom av det MEN ni ser oxå vad som gick bra och tar med er även detta. Å du Emma... att du är nervös inför en tävling är då inget som jag kan se. Tycker att du alltid verkar så himmla cool och har fokus på din/eran uppgift. Grattis till godk i eran debut i Högrklass sök. Bra jobbat. Christian...jag vet att du & Doris tar det på nästa tävling, ni är så flitiga m träning & nogranna. Vi tror på er Emma/Conny & Christian/Doris. Lycka till på kommande tävlingar!!

TASSAR
FIA & SIRI

http://siri.gundogs.se

 
Camilla & DeNiro

Camilla & DeNiro

11 oktober 2009 19:33

Det är så bra att ni ser till både det som funkade och det som inte funkade. Jag tror många gånger så stirrar man sig blind på allt som går fel, och glömmer bort vad som faktiskt gick bra! Ni är så duktiga, och kommer nog snart igen!

http://camillan.bloggagratis.se

 
FRida

FRida

12 oktober 2009 10:53

Ni är så kloka! Och så duktiga med era hundar :-) Det är en fin egenskap att kunna se vad som gick snett och ta nya tag och komma igen.
Jag blir lika inspirerad varje gång jag läser om era framfarter... Nästa gång sitter det!

Kram Frida

http://www.deveritas.se

 
Caisa & Cayenne

Caisa & Cayenne

12 oktober 2009 13:20

JÄVLAR vad ni är duktiga!!!

Stor kram

http://fyrfotingarna.se

 
Åsa

Åsa

12 oktober 2009 21:04

Grattis till fina prestationer!!! Skitbra att komma ut och tävla, det finns alltid något att lära fast man inte är helt nöjd själv. Nästa gång så klaffar förhoppningsvis allt och ni är på samma våglängd, då är det stjärnorna nästa... :-))

Pussa två söta trynen från mormor!
Kram Åsa

http://www.devarox.bloggagratis.se

 
Annelie

Annelie

14 oktober 2009 15:36

Shit pommes frites härligt jobbat vad duktiga ni är hela bunten.
Blir så glad över att läsa det du skriver - på det igen bara men som sagt var jättenöjd!
kramar
Annelie

http://www.tigra.se

 
Ingen bild

Farmor Maggan

15 oktober 2009 19:57

Ja som jag redan sa i Söndags de va la inge fel på den lydnaden!!! (med mina ögon sett). Kul att vara med och se er tävla. Connys krypning är så otrolig, en så stor hund krypa! Att man bara får dom dit är inte illa. Grattis! till Era framgångar med hundarna!
Kram från mig till Er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards