ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 11 mars 2010

Nu är vi på benen igen.

Av Emma - 11 mars 2010 12:41

Efter förra veckans alla sjukdomar är vi på benen igen. Hundarna är glada att det åter igen händer roliga saker. Skulle jag få önska något så vore det att snön försvann så pass mycket att det går att köra sök igen. Men det känns som om det finns hopp om det nu, ute skiner solen, fåglarna kvittrar och det droppar härligt från taken. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter våren innan.  

Vi tränar på. Igår tränande vi i elitgruppen, jag hade satt ihop en rätt lång länkning. Det märktes att det var ett tag sen vi länkade för han tappade fokus då han inte fick sin belöning direkt. Tänk var viktigt det är med länkningen, hur ska man annars kunna förvänta sig att hunden på tävling klarar av att hålla fokus och koncentration under alla momenten? Jag var inte riktigt nöjd efter träningen men har verkligen försökt att fokusera på det som faktiskt fungerade bra och inte fastna i allt för negativa banor. Det är ju  så att det bara kan bli bättre.


Efter lite analys igår var jag taggade inför dagens träning. Jag och hundarna mötte upp Maria och hennes hundar i Bankeryd. Idag var vi på en plats där inte hundarna har varit innan och jag är nöjd med Connys fokus. Doris hade lite svårt från början och ville gärna lukta lite varstans men tillslut höll hon kontakten bra. Doris fick också träna budföring vilket var spännande med tanke på att det var länge sedan och att Maria var en ny mottagare. Hon hade inga som helst problem att springa till Maria utan problemet låg snarare i att få henne att sitta stilla vid sidan utan att överösa Maria med pussar. Jag tror att godisbelöningen ska plockas bort och att hon i stället får lugna klappar. Ja, ja det är faktiskt ett ganska angenämt problem, hon gillar människor helt klart. Maria och jag passade på att byta vittringsapporter så jag tror nog att det får bli ett litet träningspass till idag.

kram 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ConnyochDoris med Blogkeen
Följ ConnyochDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se