ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Häståldern!

Av Emma - 22 mars 2010 08:11

Ja,har häståldern gjort entré i det Jestinska hemmet. Tilda läser hästböcker och drömmer om att få börja rida. Lilla syrran är inte sen att hänga på och kommentaren vid frukostbordet var Kommer jag att få en ponny nu.


Själv tillbringade jag mycket tid i stallet som liten och drömde ständigt om en egen häst något som jag fick när jag var 15.  Jag sagt att jag inte ska fråga barnen om de vill börja rida för hur roligt det än är så tar det både otroligt mycket tid och kostar stora summor pengar, däremot har jag också konstaterat att jag kommer att ha svårt att säga nej om de frågar själva. Så nu är vi där barnen vill börja rida och mamma säger inte nej.


Träningskompisen Vican har en söt ponny vid namn Silver som vi i fredags fick besöka. Jag ville visa barnen att det inte bara är att rida utan att man måste sköta om hästen också. För mig var det inte klart om de faktiskt skulle våga närma sig en häst men det behövde jag inte oroa mig för det var kärlek vid första ögonkastet. Barnen ryktade och matade Silver och sedan bar det i väg på en ridtur. Vilken lycka!!!! Jag måste erkänna att jag tyckte det var minst lika roligt som barnen att pyssla om Silver.


  

Det räckte inte med fredagens ridtur utan i lördags bar det i väg upp till ridskolan där de hade ponnyridning. Både Tilda och Alwa satt på hästarna med ett stort leende på läpparna och ögonen tindrade. Båda två vågade trava och var mycket stolta efteråt. Det blir nog att sätta dem i ridskola.


I morse när Tildas bästis kom förbi för att hämta upp Tilda på väg till skolan sa Tilda att Silver var den bästa hästen i hela världen. Bästisen konstaterade att Tilda kanske inte hade träffat så många hästar men Tilda var snabb att svara att han var i alla fall bäst av de 4 hästar hon har träffat.

 

I söndags tränade vi lydnad. Efter att ha gnällt om snön konstaterade jag att jag minsann gnällde lika mycket över de blöta planerna. Verken Conny eller Doris ville riktigt sätta ner rumpan i det kalla blöta gräset och det skulle faktiskt inte jag heller vilja göra. Men trots blöta planer var det en bra träning.

kram  

 
ANNONS
 
FIA, SIRI & WIRRA

FIA, SIRI & WIRRA

22 mars 2010 17:29

Ja vem drömmde inte om en egen häst...Hängde så mkt i stallet när jag var yngre så pass mkt att min far en dag frågade Vem jag var?? Fick oxå en egen häst när jag va 12 vilken lycka. Men otroligt mkt jobb.
Kul att det gick bra med er & hundarnas träning!!
TASSAR
FIA, SIRI & WIRRA

http://siri.gundogs.se

 
Ronja

Ronja

26 mars 2010 20:06

åh så mysigt... Saknar min häst lite extra när jag läser sånt här. Det är ju så otroligt mysigt med hästar!

http://www.draklunda.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ConnyochDoris med Blogkeen
Följ ConnyochDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se