ConnyochDoris

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Hund, hund och åter hund

Av Emma - 21 april 2010 15:20


De sist dagarna har det varit hund, hund och åter hund. I söndags tränade vi sök det börjar gå åt rätt håll men det märks att det inte har varit för mycket träning i vinter. Både jag och Conny är ringrostiga och det där flyter som jag strävar efter finns inte. Men jag får ha tålamod och träna vidare så kommer det nog åter.


 I måndags tränade vi med elitgruppen på förmiddagen. Från början gick träningen allt annat än bra. Under friaföljet var Conny inte alls med, han gick ur position, näst intill släpade och verkade inte tycka att det var speciellt roligt alls. Det blev att backa tillbaka och köra på kontaktövningar i stället. Jag blev inropad på planen utan Conny (Conny hade då fått ett frikommando) sedan blev jag själv kommenderad, när Conny sökte upp mig på vänstersidan fick han belöning. Efter några sådana repetitioner jobbade jag med att försöka få honom ur position, snabba svängar, språng marsch med riktigt högt tempo osv. på detta sätt fick jag upp honom i motivation. Han kämpade för att hänga med och vi hade kul. Jag förändrar tyvärr mitt kroppsspråk när jag blir kommenderad, blir stel och tråkig. Det kanske inte är så konstigt att Conny inte hänger med lika bra då. Jag ska försöka att bli lite mjukare i mina rörelser och se lite gladare ut så tror jag att det kommer att bli skit bra.


 På kvällen började valpkursen som jag ska gå som medhjälpare på. Herre gud vad söta alla valparna var! Jag blev alldeles sjuk. Det var en salig blandning av raser, alla valparna med hussar och mattar kämpade på bra och de var ordentligt trötta när det var dags att bryta upp och åka hem.


Tilda hade studiedag igår och då såg jag till att jag också blev ledig. Tilda och jag passade på att gå en ordentlig sväng med hundarna när lilla syster var hos en kompis och lekte. Hundarna sprang lösa och vi njöt alla fyra av det sköna vädret. På sina ställen var det alldeles vitt av vitsippor så nu pryds köksbordet av vackra vårblommor. Igår kväll var det dags för kurs igen. Jag åkte upp tidigare för att köra ett pass med Conny. Fortsatte att arbeta med fotgåendet utan att lägga på kommandot fot. Redan efter bara två träningar fick jag resultat. Conny var betydligt mer fokuserad och gick och väntade på sin belöning, jag hade svårigheter med att få honom ur position, han var snabb som attan. Provade också att sätta ihop inkallning på 75 meter med ställande och läggande. Det var första gången jag satte ihop det på så pass långt avstånd. Jag är riktigt nöjd med resultatet även om det finns förbättringspotential, skulle behöva få ner honom något i tempo. Han jobbar för att kunna stanna men med det tempo han håller så är det inte lätt. Vi avslutade med ett riktigt bra skall. Doris fick också komma ut och träna med matte. Christian var på fotboll med tjejerna så hon fick nöja sig med mig. Vad de har jobbat på de där två. Doris var som vanligt pigg på att jobba och hon håller ihop bättre och bättre. Igår var det också mycket hundar på planen men det bekom henne inte hon hade fokus och koncentrerade sig på sina uppgifter som jag gav henne.   


Idag tar jag och Conny en liten paus i tränandet imorgon är det dags igen. Christian och Doris ska på kurs i kväll så för deras del blir det träning idag igen.


Ha det gott Emma
 
ANNONS
 
Åsa

Åsa

23 april 2010 17:33

Herregud vad lika de är syskonen D!! Shit alltså :-)) Skulle lika gärna kunnat vara Dollie på bilden... Låter som ni lever ett härligt hund-liv!!

Grattis på födelsedagen söta Doris!!

Kram från mormor Åsa och syter Dollie & mamma Bella

http://www.devarox.bloggagratis.se

 
Ingen bild

marie& Tee

24 april 2010 18:07

Hej på er!
Kul att det går så bra med bägge hundarna,ni är så duktiga.
Håller med Åsa det skulle lika gärna vara Tee på bilden..
Snart syns vi i Jönköping!

Kramar Marie & Tee

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 12 maj 2011 09:56

  I måndags var vi nere i Helsingborg hos Tina och Björn på Coatfloatskennel ( http://www.coatfloat.com/ ) och hämtade hem vår lilla Tiger. Vilken grabb vi fått!!!   Trots att det bara gått några få dagar är det som om han alltid har bott här. Ha...

Av Emma - 21 mars 2011 08:15

Aj aj aj, nästan en månad mellan uppdateringarna. Men här hemma är det full rulle som vanligt. Äntligen börjar våren göra sitt intåg och kvällarna bli ljusare. Igår tog barnen fram cyklarna och det kändes som ett säkert vårtecken. I helgen har det ...

Av Emma - 20 februari 2011 21:10


Ha Ha vad roligt vi har haft det denna helg. I fredags var jag på ett riktigt roligt Friskis och Svettis pass, Dans Fuego. Jag log genom hela passet och en timme gick alldeles för fort. Det var helt klart ett pass i min smak och resten av kvällen dan...

Av Emma - 18 januari 2011 14:53


Riktigt riktigt roligt hade jag i helgen som var. Det började på fredagen med att jag tillslut blev klar med min hemtenta. Jag har tagit det lite väl lugnt på jullovet så det var tufft att komma igång igen.   Lördagsförmiddagen bjöd på sökträning...

Av Emma - 2 januari 2011 16:23


  Foto: Camilla Boström    Varför det är en fråga som vi kan ställa oss hur många gånger som helst. Frågan är bara om vi någonsin kommer få något svar. Och även om vi skulle få ett svar får vi inte tillbaks vårDoris. Livet är inte rättvist. I...

Presentation


Conny och Doris

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ConnyochDoris med Blogkeen
Följ ConnyochDoris med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se